Gospodžo, brate… :) sutra je tvoj dan

Negde sam pročitala nešto ovako: da niko ne zna koliko je (tačno) staro čovečanstvo ali da je svima do sada trebalo postati jasno, da je dovoljno staro da bi mogli pokazati više razuma prema mladosti nego što to i činimo.

Ovo će biti malo drugačiji post od mene. Samo ovaj put.

Svaki dan odlazimo na posao i provodimo pola svog dana sa nekim ljudima. Nekome se desi da bude i pola života… Da.  Viđamo ih nasmejane, nervozne, ljute… ma koliko se trudila da emocije ostavim po strani, to je nekada zaista teško. Prosto, deo su mog života.

Razmišljam kako ih ustvari dobro poznajem i većinu smatram prijateljima… kako su mi se podvukli pod kožu. Baš takvi kakvi jesu. I ne bih volela da su drugačiji jer stvaramo posebnu atmosferu, za koju mnogi kažu da je očigledna i prepoznatljiva. U duhu „našeg imena“. I drago mi je zbog toga…

Gledam svoje mlađe kolege, kako su tu svi negde, godinu-dve razlike a koliko su različiti. Ne samo u odnosu na nas, starije – već među sobom. I baš u toj mlađanoj ekipi ima jedan kolega…

Verovatno će ovo moje pisanje biti iznenađenje za njega ;)

Kada sam pre tri godine počela da radim i postala deo ove ekipe, bila sam stvarno zatečena njegovim osobinama. Vanzemaljac! Toliko odgovoran, savestan, nasmejan, pun onog pravog „zdravog“ optimizma, uvek veseo… A pri tom i radi i studira. Što je za sve pohvale! Malo je onih „ušuškanih“ koji mogu ovakve okolnosti da razumeju: onog teškog umora, agonije ostati budan, presinga, odricanja i žrtvi. Ostati zdrav.

Sutra je njegov dan. Sutra će „masterirati „ – od onog aterirati – što kaže Staša ;)

Dragi oMilj(a)eni kolega, nakon sutrašnjeg dana tvoj život će se puno promeniti – ali i neće. Promeniće se to što će ti se otvoriti mnogo novih vrata, što ćeš imati puno više vremena za one stvari koje si radeći i uporedo učeći možda propustio. Ono što se neće promeniti – si ti! Jer svojim entuzijazmom i prostodušnošću praviš posebnu atmosferu koja, mene lično puno motiviše – da uvek postoji ono još bolje i da „nemoj da se nerviraš“ stvarno brzo prođe. Hvala ti za to. Hvala što si toliko odmeren i iskren da je svaka tvoja kritika, koju si mi uputio, učinila da se ne nadmudrujem već da se posramim i da mi bude teško.

Hvala ti za tvoje Bee Gees – Stayin’ Alive zvono na telefonu (i koje, isto tako, puno govori o tebi) od svih nas koji cupkamo nogom ispod stola (neee, ne javljaj se, ostavi još malo da zvoni…).

Sutra je tvoj dan. Nadam se da ćeš svojom odbranom Master Rada podići standarde na FTN-u i na mnoge ostaviti dojam kakav će imati „domaći zadatak“.

Nisam baš u fazonu sestara Bronte da pisanjem prikažem emocije ali se nadam da će ti i samo ovo (i ovakvo) moje pisanje bar malo pokazati koliko si nam svima drag, o čemu razmišljamo i koliko te podržavamo.

PS: Brandža me je danas provalila – šta će biti tema posta. Šta da kažem osim „prmploć!“

Želimo ti puno uspeha i radosti u svemu što budeš radio! Jer to zaista i zaslužuješ. Onako od srca :)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share

8 Responses to "Gospodžo, brate… :) sutra je tvoj dan"

  • stasa021 says:
  • stasa021 says:
  • Jela says:
  • Jasna says:
  • Miljan... says:
  • Jasna says:
  • Jasna says:
Leave a Comment