OpenCoffee Club #20 u NS-u

Razmišljanja…
Kada sam početkom februara dobila poziv da prisustvujem (čak 19-om!) okupljanju članova OpenCoffee Cluba, baš sam se jako obradovala…

Razmišljala sam kako ću konačno imati prilike da u „realnom svetu“ upoznam ljude čije blogove redovno pratim (odnosi s javnošću, Cyber Cat, area51…) da li uopšte i koliko dobro poznajem sve moje „cyber“ prijatelje, da li su moja zapažanja i utisci o njima realni? Kako klijent deluje iz ugla web designera ili programera. Gde grešimo i kako tu vrstu komunikacije unaprediti a da se „posao završi“ što jednostavnije.
Šta je OpenCoffee Club?

Koncept OpenCoffee Cluba je da se omogući internet preduzetnicima, programerima, dizajnerima i potencijalnim investitorima da se upoznaju, pričaju i razmenjuju iskustva i sve to u neformalnoj atmosferi. Very Nice…  Ko sve može da dolazi na OpenCoffee okupljanja? Ukratko, svako ko je zainteresovan za teme vezane za internet. Nije potreban poseban poziv, niti išta slično.

Sinoć je bilo dvadeseto po redu okupljanje članova OpenCoffee Club-a u Novom Sadu. Tradicionalno u „Bezi“ kod Štranda. Pokretač novosadskog OCCa je Slobodan Kovačević kojeg sam imala prilike upoznati na prošlom (i najmasovnijem do sada, #19) okupljanju.

Na ovom 20-tom prisustvovali su: Slobodan Kovačević, Dragan Varagić, Ivan Tatić, vlasnik časopisa Explorer (ne zamerite, nisam stigla upisati ime), Nada Bukinac, Goran Bajazetov, Steva Majstorović, Dušan Belić, Milan Dobrota, Miloš Janić, Relja Simičić…

Atmosfera odlična! Posećenost oko 20-tak ljudi što mi govori da za ovakvim okupljanjima ima sve više interesovanja. Bilo je programera, dizajnera, blogera, marketing menadžera, PRovaca, studenata, preduzetnika, investitora…

O čemu se pričalo: o naprednim mrežnim rešenjima, o Cisco-u, o SEKI (Svetska Ekonomska KrizA) u kojoj meri se oseća, kako iz ugla programera deluju klijenti, koji su problemi, zahtevi, o časopisu Explorer, o Netvibesu, GoogleAnalytiscu, kakve su prodavnice računara u NS-u, prodavci, serviseri, pokazivala su se nova „čeda“ (DELL laptop od 8,9“ koji se odmah na licu mesta testirao), koliko deca koriste računare i u koje svrhe, FaceBook-u… huh ono što sam uspela da ispratim.

Iz ugla marketing menadžera

Koliki je uticaj Interneta na sve nas, koliko nam znače blogovi, koliko smo svi, ovako ili onako imali do sada prilike a naročito potrebe da se susrećemo i radimo sa web dizajnerima i programerima manje-više ne dovodim u pitanje. Nekako mi je to svakodnevnica…

Ne znam kakva su Vaša razmišljanja, ali iz ugla nekog ko se bavi marketingkom i PRom i ko je poprilično usko vezan i za e-marketing i IT uopšte, jedno vreme sam (doduše davno) dok pričam sa programerom imala potpuno isti upitnik iznad glave: pričao on srpski ili mandarinski. XML, FTP, Php, parseri, domeni, codovi, tagovi… Hm?!

Upravo mi je prisustvo na ovakvom okupljanju pokazalo mnogo toga i puno sam naučila. Lepa prilika da se razmene iskustva i da se napravi dodatni korak u toj „nezgodnoj“ komunikaciji  – da se razumeju potrebe ali i mogućnosti.  Postala sam još jedan „fan“ OCCa. PS: možete piti i čaj, ne mora kafa .

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share

9 Responses to "OpenCoffee Club #20 u NS-u"

  • Milan says:
  • JKamatovic says:
  • CyberCat says:
  • Milan says:
  • milica says:
  • JKamatovic says:
Leave a Comment